Tvarkaraščių programa - pagalba internete
EduPage - Pagalba Internete

flag aSc Tvarkaraščiai - Seminarai

Funkcija "Perskirstyti mokinius seminarų grupėse"
Ši informacija yra šiomis kalbomis: gb.gif sk.gif de.gif es.gif pl.gif ru.gif gr.gif lt.gif il.gif bg.gif

Ši funkcija aktyvuojama, jeigu jūs perkelsite seminarą į vietą, kuri yra jau užimta kito seminaro: programa gali pakeisti mokinių paskirstymą seminarų grupėse taip, kad seminarą būtų galima padėti į šią vietą.
Jei šis pasirinkimas yra pilkos spalvos (neleidžiamas), tai reiškia kad mokinių perskirstymas vis vien neleis padėti šio seminaro į norimą vietą.
Ji yra lokalaus meniu, parodančio, kokios pamokos kertasi su pamoka, kurią norite padėti į šią vietą, apačioje:

Taip pat jeigu nėra seminarų grupių (tos pačios disciplinos seminarų pamokų, kurias vestų skirtingi mokytojai), ši funkcija taip pat bus neleidžiama (pilkos spalvos).

Ją pasirinkus, programa perskirstys mokinių pasirinkimus seminarų grupėse taip, kad šią pamoką būtų galima padėti į norimą vietą. Programa perskirstys tik mokinius tarp grupių, tačiau niekuomet nepanaikins mokinio pasirinkimų lankyti norimas pamokas ir nepaskirs jam naujų ar kitų pamokų. Ji taip pat nepakeis užrakintų pasirinkimų.

Tuo pačiu metu programa stengsis, kad mokinių, lankančių seminarų grupes, skaičius būtų daugmaž vienodas. Tai svarbu, nes didelėse grupėse gali nukentėti mokymo kokybė.
Galima nustatyti, kokie turėtų būti nukrypimai nuo optimalaus grupės dydžio - juos galima įrašyti, paspaudus mygtuką "Detaliau".
Čia yra dvi ribos - kuomet programa įspės Jus, kad yra didelis nukrypimas (standartinis nustatymas - 10%, t.y. mokinių skaičius grupėse neturi skirtis daugiau nei 10%) ir kita riba, kuomet programa net besiūlys taip paskirstyti mokinius tarp grupių (standartinis nustatymas - 30%).


Ši informacija man labai padėjo Ši informacija man labai padėjo
Ši informacija nesuprantama Ši informacija nesuprantama
Aš ieškau kitos informacijos Aš ieškau kitos informacijos

Straipsnis peržiūrėtas 105055 kartų.5782 / 105055
ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

Ankstesnis straipsnis | Atgal į aSc Tvarkaraščiai programos pagalbos turinį | Kitas straipsnis