TimeTables - Online Help
EduPage - Online Help

flag aSc TimeTables - Περιορισμοί – Τμήματα

Έλεγχος κενών/παραθύρων σε τμήμα
Αυτό το άρθρο είναι διαθέσιμο σε: gb.gif sk.gif de.gif es.gif pl.gif ru.gif gr.gif lt.gif bg.gif

Από προεπιλογή το πρόγραμμα δεν θα δημιουργήσει κενό στα τμήματα.

Το πρόγραμμα υπολογίζει τον Πίνακα Διδασκαλίας. Ο πίνακας διδασκαλίας είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται για να περιγράψουμε το χρονικό εύρος όπου ένα τμήμα πρέπει να υλοποιήσει τις διδασκαλίες του. Για παράδειγμα, ένα τμήμα ΠΡΕΠΕΙ να έχει διδασκαλίες την 1η με 5η περίοδο και ΜΠΟΡΕΙ να έχει διδασκαλίες την 0η με 7η περίοδο.

Η αυτόματη δημιουργία Πίνακα Διδασκαλίας βασίζεται στον συνολικό αριθμό περιόδων κάθε τμήματος και από τις ρυθμίσεις στις Συνθήκες τους. Για τα περισσότερα εκπαιδευτήρια η αυτόματη δημιουργία πίνακα διδασκαλίας δουλεύει καλά, αλλά σε μερικές περιπτώσεις μπορεί να αποτύχει και ο πίνακας διδασκαλίας πρέπει να οριστεί χειροκίνητα.

Πιθανές περιπτώσεις όταν η αυτόματη δημιουργία πίνακα διδασκαλίας αποτυγχάνει:

* Σπαστές διδασκαλίες με διάρκεια 3 ή παραπάνω που δεν έχουν συμπληρωματική διδασκαλία.
* Σπαστές διδασκαλίες με διάρκεια 2 μαζί με περίπλοκους συνδυασμούς χωρίς συμπληρωματική διδασκαλία.
* Σπαστές διδασκαλίες με διάρκεια 2 ή παραπάνω σε συνδυασμό με διαλείμματα στο τέλος των διδασκαλιών.
* όταν ορίζετε διάλειμμα για γεύμα σαν απαγορευμένη περίοδο από τους Περιορισμούς.

Αυτές είναι μόνο περιπτώσεις που είναι πιθανό να υπάρχει πρόβλημα με τον πίνακα διδασκαλίες. Το πραγματικό πρόβλημα είναι όταν το πρόγραμμα λέει ότι υπάρχει πρόβλημα με το ωρολόγιο των τμημάτων και νομίζετε ότι το ωρολόγιο είναι εντάξει. Το πρόγραμμα μπορεί να εμφανίσει μερικά από αυτά τα προβλήματα στην επαλήθευση (Μενού/Πρόγραμμα/Επαλήθευση):

* Τμήμα ( όνομα τμήματος ) έχει κενό
* ( Κάρτα ) είναι εκτός του πίνακα διδασκαλίας

Όταν κάνετε κλικ σε ένα από αυτά τα προβλήματα, το πρόγραμμα θα σας εμφανίσει πληροφορίες σχετικά με αυτό, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα διδασκαλίας. Εάν δεν είστε ικανοποιημένοι με την αυτόματη δημιουργία του πίνακα διδασκαλίας, μπορείτε να κάνετε κλικ στην επιλογή προχωρημένοι στις συνθήκες. Εδώ μπορείτε να ορίσετε την συμπεριφορά του πίνακα διδασκαλίας. Έχετε τρεις επιλογές:

* Αυτόματα - αυτή η επιλογή θα δημιουργήσει τον πίνακα διδασκαλίας αυτόματα. Η αυτόματη δημιουργία ξεκινάει τις διδασκαλίες από την 1η περίοδο και τελειώνει μεταξύ των περιόδων Ν και Ν+2, όπου Ν υπολογίζεται από τον συνολικό αριθμό περιόδων του τμήματος.
* Διακεκομμένο - αυτή η επιλογή θα απενεργοποιήσει πλήρως τον πίνακα διδασκαλίας και θα δημιουργήσει κενά στο τμήμα.
* Χειροκίνητος ορισμός πίνακα εδώ μπορείτε να ρυθμίσετε χειροκίνητα τον πίνακα διδασκαλίας

Ο χειροκίνητες ρυθμίσεις του πίνακα ορίζονται από 4 αριθμούς: A, B, C, D.

Αριθμοί A και D ορίζουν πότε το τμήμα θα μπορεί να υλοποιήσει τις διδασκαλίες του. Μπορείτε να ορίσετε το ίδιο παρόμοιο πράγμα με την λειτουργία “Περιορισμοί”. Μπορείτε να αφήσετε αυτές τις τιμές στο “Τυχαία” – σε αυτήν την περίπτωση μόνο η λειτουργία “Περιορισμοί” είναι σημαντική.

Αριθμοί B και C ορίζουν την περιοχή όπου οι διδασκαλίες πρέπει να υλοποιηθούν. Άρα πρέπει να υπάρχει διδασκαλία σε κάθε περίοδο αυτής της περιοχής. Εάν λείπουν διδασκαλίες το πρόγραμμα θα το αναφέρει σαν κενό, ακόμα και σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει πραγματικά κενό.

Μπορείτε να αφήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις τιμές στο “Τυχαία”. Σε περίπτωση που οι τιμές είναι όλες “Τυχαία”, το πρόγραμμα θα ελέγχει μόνο για κενά στο ωρολόγιο, αλλά δεν θα ενδιαφέρεται για το πότε γίνονται οι διδασκαλίες.
Δείτε επίσης: Ζώνη - επιτρέψτε στα τμήματα να έρχονται ή να φεύγουν αργότερα


Το άρθρο αυτό με βοήθησε Το άρθρο αυτό με βοήθησε
Το άρθρο αυτό δεν είναι κατανοητό Το άρθρο αυτό δεν είναι κατανοητό
Ψάχνω για κάτι άλλο Ψάχνω για κάτι άλλο

Αυτό το άρθρο αυτό προβλήθηκε 141760 φορές.1926 / 141760
ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

Προηγούμενο άρθρο Πίσω στη βοήθεια του aSc Timetables Επόμενο άρθρο