Rozvrhy - Online návody
Agenda - Online návody
EduPage - Online návody

flag aSc Rozvrhy - Čo je nové

Čo je nové vo verzii 2014
Tento článok je preložený: gb.gif sk.gif de.gif es.gif pl.gif ru.gif gr.gif lt.gif

Milí užívatelia,

ďakujeme vám za Vašu podporu a za Váš záujem o náš program aSc Rozvrhy.
Tento rok sme sa zamerali hlavne na pomoc pre hľadaní problémov pri zadávaní vstupných údajov pre generovanie rozvrhu. Snažíme sa Vám pomôcť pri identifikovaní konkrétnych hodín alebo podmienok, ktoré bránia úspešnému vygenerovaniu rozvrhu. Okrem toho sa zrýchlilo generovanie rozvrhu, vydali sme novú mobilnú aplikáciu a pridali sa nové webové funkcie. Tu je zoznam hlavných funkcií:

1. Nová funkcia Analýza generovaním


Táto funkcia Vám pomôže pri identifikovaní problémov poukázaním na karty, ktoré mal generátor najväčší problém umiestniť. Môžete ju použiť v prípade, keď rozvrh prejde testom, čo znamená, že softvér je schopný vygenerovať rozvrh pre každú triedu, učiteľa alebo učebňu zvlášť, ale nie schopný vytvoriť rozvrh v celku.
Pozrite si tiež:
Analyze the timetable by generation

2. Nová funkcia Analýza rozšíreným testovaním
Základný test sa snaží generovať jednotlivé objekty. Ale aj keď môžete vytvoriť rozvrh napríklad pre každého učiteľa zvlášť, nedá sa vygenerovať rozvrh spolu pre dvoch učiteľov. Táto funkcia Vám pomôže identifikovať menšie podskupiny Vášho rozvrhu, ktoré sa nedajú vygenerovať. Následne je ľahšie nájsť to, čo je skutočným problémom, pretože sa zaoberáte iba malou časťou Vášho rozvrhu. Táto funkcia neupozorní iba na skupiny tried alebo učební, ale zaoberá tiež aj zadanými podmienkami a nastavením Voľna. Môže Vám teda povedať, že pokiaľ by sa malo napríklad brať do úvahy Vami zadané nastavenie Voľna pre niektorých dvoch učiteľov spolu, rozvrh sa nedá úspešne vygenerovať. Čiže po tomto rozšírenom testovaní budete vedieť, že chyba nie je v ostatných podmienkach ale iba v dvoch učiteľoch a v nastavení ich Voľna.
Analyze the timetable by Extended tests

3. Nová funkcia Draft/Skúšobné generovanie so zľavňovaním podmienok
Skúšobné/draft generovanie rozvrhu už bolo predstavené v predchádzajúcich verziách programu, teraz Vám však umožnuje nastaviť aby niektoré podmienky pri generovaní skúšobného rozvrhu boli zľavnené a nie iba zapnuté alebo vypnuté.
Generate draft timetable

4. Nová funkcia - Natívna iPhone/iPad a Android aplikácia
Táto aplikácia bude už čoskoro dostupná v Google Play (Android) a App store (iOS). Je to natívna aplikácia, takže po stiahnutí Vášho rozvrhu do mobilu na prehliadanie rozvrhu nebude potrebné ďalšie pripojenie na internet. Ak Vaša škola používa aj suplovanie, každý učiteľ/žiak s nainštalovanou aplikáciou v mobilnom telefóne dostane upozornenie na zmenu v suplovaní (je potrebné pripojenie na internet). Netreba urobiť nič, iba publikovať rozvrh a suplovanie na EduPage stránku školy.

5. Nová funkcia Online Suplovanie


Modul aSc Suplovanie bol portovaný do HTML verzie, ktorá môže bežať v prehliadači z ľubovoľného miesta. Potrebujete iba heslo a možete vytvárať suplovanie z ľubovoľného počítača, doma alebo v škole. Alebo aj z tabletu s internetovým pripojením. Program pracuje rovnakým spôsobom ako štandardné aSc Suplovanie vo Vašom PC, takže sa môžete rozhodnúť, ktorú verziu suplovania chcete použiť.
Substitution online

6. EduPage
Okrem publikovania rozvrhu si teraz možete vytvoriť aj plnohodnotnú webovú stránku školy.
V súčasnosti už takmer 10 000 škôl využíva EduPage ako svoju hlavnú webovú stránku školy.
Nie iba na zverejnenie rozvrhu a suplovania, ale aj na zobrazovanie aktuálneho diania v škole, noviniek, článkov, fotografií … . Všetko zabalené v modernom dizajne, ktorý je možné plne prispôsobiť. Samozrejme možete využiť EduPage stránky iba publikovanie rozvrhu a suplovania a následne pridať odkaz na rozvrh a suplovanie na Vašu hlavnú webovú stránku školy.
How can I setup EduPage

7. Rýchlejší generátor.
V kóde generátora sme urobili množstvo optimalizácií. Generovanie rozvrhu je teraz vo väčšine prípadov rýchlejšie o 20%-100%.


Tento článok mi pomohol Tento článok mi pomohol
Tento článok je nepochopiteľný Tento článok je nepochopiteľný
Hľadal som niečo iné. Hľadal som niečo iné.

Tento článok bol videný 117636 krát.9373 / 117636
ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

Predchádzajúci článok Naspäť na obsah Ďalší článok