Tvarkaraščių programa - pagalba internete
EduPage - Pagalba Internete

flag aSc Tvarkaraščiai - Apribojimai disciplinoms (dalykams)

Vieno dalyko pamokų paskirstymo per savaitę modifikavimas
Ši informacija yra šiomis kalbomis: gb.gif pl.gif ru.gif gr.gif lt.gif bg.gif

Pasinaudojant pamokų tarpusavio sąryšiais, galima tiksliai nurodyti, kiek dienų per savaitę ir kiek kartų per dieną to dalyko (disciplinos) pamokos turi būti.

Pamokų paskirstymas per savaitę

Nors šis būdas leidžia pilnai kontroliuoti pamokas per savaitę, kartais gali pakakti tik kiek modifikuoti pradinius disciplinos nustatymus.

Disciplinų apribojimų lange yra slankiklis. Kuo labiau jis paslinktas į dešinę, tuo tolygiau ši disciplina bus paskirstyta per savaitę.

Nustūmus iki dešinio krašto, programa dar ir patikrins, ar pamokų kortelės yra ne iš eilės einančiomis dienomis (jei yra 3 pamokas per savaitę, jos negalės būti pirmas tris dienas).

Kuo daugiau šis slankiklis nustumtas kairėn, tuo netolygiau ši disciplina bus paskirstoma per savaitę. Pavyzdžiui, jie slankiklis visiškai prie kairio krašto, į paskirstymą nebus kreipiama dėmesio. Taigi, jei yra 5 pamokos per savaitę, jos visos gali būti ir vieną dieną.

Pastabos:

- Jei žinote, kad reikalingos dvigubo ar trigubo ilgio pamokos, jas taip ir įveskite:
Reikia, kad vienos disciplinos būtų ir paprastos, ir dvigubos pamokos. Pavyzdžiui, 1+1+1+2

- Jeigu nereikia, kad to dalyko pamokos būtų tolygiai paskirstytos, nustumkite slankiklį į kairę, tuomet programa turės daugiau laisvės.


Ši informacija man labai padėjo Ši informacija man labai padėjo
Ši informacija nesuprantama Ši informacija nesuprantama
Aš ieškau kitos informacijos Aš ieškau kitos informacijos

Straipsnis peržiūrėtas 157950 kartų.4383 / 157950
ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

Ankstesnis straipsnis | Atgal į aSc Tvarkaraščiai programos pagalbos turinį | Kitas straipsnis