Rozvrhy - Online návody
Agenda - Online návody
EduPage - Online návody

flag aSc Rozvrhy - Podmienky - Triedy

Ako sa vyhnúť tomu, aby sme mali po obedňajšej prestávke jednu hodinu
Tento článok je preložený: gb.gif sk.gif de.gif es.gif pl.gif ru.gif gr.gif lt.gif bg.gif

Otázka: Na našej škole študenti mávajú 6 alebo 7 hodín za deň. V prípade 6 hodín, tieto hodiny sú na 1-6. vyučovacej hodine. V prípade 7 hodín počas dňa, zväčša sú to hodiny 1 až 5, 6. hodina je obedňajšia prestávka a potom nasleduje ešte 7. hodina , prípadne 8. My však nechceme mať po obede ešte jednu hodinu. Ako zadať takúto podmienku?

Odpoveď:
Toto je trošku zložité: Na dosiahnutie tejto podmienky treba zadefinovať až tri podmienky:

1) Zadefinovať obedňajšiu prestávku na hodiny 6-7 v menu - Zadanie - Triedy - Detaily.
2) Obmedziť max.počet po sebe nasledujúcich hodín na 6. Potom treba ísť do menu - Zadanie - Vzťahy medzi kartami - Špeciálny vzťah. Vyberte typ: "Maximálny počet po sebe vyučovacích hodín", v okienku pod tým vyberte 6 a "Aplikuj na vybrané triedy". Kliknite OK.
3) Zaručte aspoň dve hodiny po obedňajšej prestávke. Choďte do menu - Zadanie - Vzťahy medzi kartami - Špeciálny vzťah. Vyberte typ: "Minimálny počet vyučovacích hodín za deň vo vybranej oblasti (deň bez vyučovania je v poriadku), v okienku pod tým vyberte 2, "Aplikuj na vybrané triedy" and odškrtnite hodiny 1-6, tak aby iba hodiny 7-8 boli zaškrtnuté. Kliknite OK.


Tento článok mi pomohol Tento článok mi pomohol
Tento článok je nepochopiteľný Tento článok je nepochopiteľný
Hľadal som niečo iné. Hľadal som niečo iné.

Tento článok bol videný 109184 krát.10922 / 109184
ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

Predchádzajúci článok Naspäť na obsah Ďalší článok