Rozvrhy - Online návody
Agenda - Online návody
EduPage - Online návody

flag aSc Rozvrhy - Podmienky - Predmety

Rovnomerné rozloženie predmetu počas týždňa
Tento článok je preložený: gb.gif sk.gif de.gif es.gif pl.gif ru.gif gr.gif lt.gif bg.gif

Program implicitne skúša rovnomerne rozložiť predmet v rozvrhu danej triedy počas týždňa. To znamená nasledovné:

- Ak je to možné, program umiestni hodiny toho predmetu do rôznych dní.
- Ak počet kartičiek predmetu je väčší než počet dní (napr. 8 jednohodinoviek a 5 dní), rozmiestni ich tak, že počet vyučovacích hodín z tohto predmetu za deň je takmer rovnaký každý deň (v našom prípade 8 hodín bude znamenať 1 alebo 2 hodiny za deň).
- Ak je predmet 2 alebo 3krát do týždňa, potom nemôže byť v po sebe nasledujúcich dňoch (môžete to nastaviť v menu Rozvrhy - Parametre - Kontrolovať rozloženie).

Pre určité predmety je možné vytvoriť upravené rozloženie. V menu - Zadanie - Vzťahy medzi kartami - Pridaj, potom vyberte predmet(y) a triedu (triedy). Potom zvoľte možnosť "Rozloženie kariet v týždni" a kliknite na "Nastavenie".

Môžete označiť akúkoľvek kombináciu pre vybrané hodiny predmetov / učiteľov. Pri označení zaškrtávacieho políčka Vám obrázky ukážu, čo bude prijateľné a čo bude neakceptovatelné pre generátor.

Ako príklad si môžete pozriet nasledujúce nastavenie:
Chceli by sme mať hodiny za týždeň rozdelené 1+1+1+2 ALEBO 1+2+2.

Pár poznámok:

- S možnosťou "Použiť vyššie uvedené nastavenia iba pre..." môžete filtrovať triedy, v ktorých sa toto rozloženie uplatní. Týmto spôsobom môžete napr. vytvoriť rozloženie pre triedy, ktoré majú 4 hodiny matematiky za týždeň bez toho, aby ste museli vybrať tieto triedy v predchádzajúcom dialógovom okne.

- "Rozloženie skupiny kariet uvedených predmetov" môže byť použité napr. na rozloženie predmetov "Biológia" a "Laboratórne cvičenia z biológie" a to spolu, takže budú považované za rovnaký predmet (a nebudú umiestnené v ten istý deň alebo v po sebe nasledujúcich dňoch a pod.)


Tento článok mi pomohol Tento článok mi pomohol
Tento článok je nepochopiteľný Tento článok je nepochopiteľný
Hľadal som niečo iné. Hľadal som niečo iné.

Tento článok bol videný 353304 krát.16979 / 353304
ViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViewsViews

Predchádzajúci článok Naspäť na obsah Ďalší článok